Nieuws

April 2022
Vacature
Wil jij werken op een bijzondere plek?
Stichting Solamen voert het beheer over de begraafplaatsen Orthen en Ketsheuvel in ’s-Hertogenbosch. Begraafplaats Orthen is een toegankelijke plek waar iedereen, ongeacht welke(geloofs)overtuiging, welkom is om zijn of haar dierbaren te begraven, om te rouwen, te herinneren en om zich te bezinnen.
Een prachtig stadspark voor alle Bosschenaren.

Binnen het kleine team zijn wij voor uitbreiding op zoek naar een,

ALGEMEEN ADMINISTRATIEF MEDEWERKER(STER) BEGRAAFPLAATS (parttime)

Functieomschrijving:
Je verricht zelfstandig diverse werkzaamheden op het gebied van de administratie. Daarnaast leer je administratieve werkzaamheden op het gebied van de gravenadministratie. Je hebt contact met nabestaanden, bezoekers, uitvaartondernemers en natuursteenbedrijven.

Functie-eisen:
• Minimaal MBO-4 werk- en denkniveau
• Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
• Je bent accuraat, analytisch, proactief en durft initiatief te tonen
• Je bent sociaal en hebt een goed inlevingsvermogen
• Zeer vaardig op de computer en kunnen werken met Microsoft Office, Excel en Account View
• Werken met UitvaartSuite (database begraafplaatsadministratie) is een pre
• Goede beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift

Wat wij bieden:
• Arbeidsduur 20 uur per week
• Werkdagen in overleg te bepalen
• Naast het salaris ontvangt je vakantiegeld en een dertiende maand
• Vakantiedagen naar rato
• Een jaarcontract bij aanvang dienstverband en bij wederzijdse tevredenheid een dienstverband voor bepaalde tijd, vooralsnog voor twee jaar.

De Stichting kent eigen arbeidsvoorwaarden en is aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
Beloning geschiedt volgens rijksnormen (BBRA schaal 8). Feitelijke inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Heeft deze vacature je interesse gewekt en wil je solliciteren richt dan je sollicitatie binnen 14 dagen naar.

Stichting Solamen
T.a.v. Het Bestuur
Herven 1
5231 LA ’s-Hertogenbosch

Of naar mail; info@begraafplaatsorthen.nl

Voor eventuele nadere inlichtingen kun je contact opnemen met de beheerder van de begraafplaatsen, Henk Kooreman, tel. 073-6410363. (Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur).


April 2022
Vacature

De stichting Solamen beheert de begraafplaatsen Orthen en Ketsheuvel in ’s-Hertogenbosch.

De stichting is op zoek naar een medewerker die eens in de vier weken, tegen een passende vergoeding, de begraafplaatsen in het weekend wil openen en sluiten. Ook staan op de begraafplaats manden verspreid die eenmalig geleegd moeten worden.

Geïnteresseerden kunnen zich melden tijdens kantooruren op het kantoor bij de beheerder de heer Henk Kooreman. Adres Herven 1 te ’s-Hertogenbosch of telefonisch 073-6410363.

’s-Hertogenbosch, april 2022


Augustus 2021
Biodiversiteit op de begraafplaats

Het bestuur van Stichting Solamen, beheerder van begraafplaats Orthen te ’s-Hertogenbosch, heeft besloten om per 2021 over te gaan naar een andere vorm van parkonderhoud. De aandacht wordt verlegd naar een biodiversiteitbeheersvorm. Biodiversiteit of biologische diversiteit is een graad van verscheidenheid aan levensvormen binnen een gegeven ecosysteem.

Dit houdt onder andere in dat de natuur, gecontroleerd en volgens een meerjarig onderhoudsplan, meer de ruimte krijgt. Het betekent bijvoorbeeld dat er niet het hele jaar op de gehele begraafplaats geschoffeld zal worden. Hierdoor hopen wij te bereiken dat er meer ‘groen’ op de begraafplaats zal ontstaan. Ook zal er in de loop van de tijd meer en gericht gesnoeid worden. Hierdoor krijgen andere heesters en bomen meer ruimte en licht. Dit komt hun conditie ten goede. Het zijn enkele voorbeelden die de aanblik van de begraafplaats gaan veranderen. Dit is een proces wat tijd nodig heeft voor het resultaat laat zien.

Zo heeft de begraafplaats al enkele jaren op verschillende plaatsen bijenkorven staan. Het resultaat hiervan is dat wij op deze wijze bijdragen aan de bestuiving van bloemen. En het levert voor de imkers honing op die van een goede kwaliteit is. Al met al heeft het tot doel om een mooi park te creëren voor mens, dier en plant.

Wij zullen u in de toekomst op de hoogte houden van de veranderingen.

Bestuur Stichting Solamen